Útkövetés

Címlap Rólunk Tagjaink Civil szervezetek Pápai Jókai Kör Egyesület

Támogatóink

 


Pápai Jókai Kör Egyesület PDF Nyomtatás E-mail

Elnök: Veszpréminé Turtsányi Valéria
Telefon: +36-20/333-7588
Kapcsolattartó: Bakody Lászlóné
Telefon: +36-89/777-942
Levelezési cím: 8500 Pápa, Fő utca 2.
E-mai cím: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Adószám: 19254410-1-19


Az Egyesületet 1893-ban alapították a város irodalompártoló polgárai. 120 éves múltjával a város civil szervezetei közül az egyik legrégebben alapítottak egyike. Fő célkitűzésünk a művelődés értékeinek terjesztése, hagyományok ápolása, a város kulturális életének gazdagítása, és az amatőr művészek számára bemutatkozási lehetőség nyújtása.
A közel 260 főt számláló egyesületünk minden emberöltőben büszkélkedhetett olyan tagokkal, akik a körben kezdték meg tevékenységüket és országos hírnévre tettek szert. Az egyesület által alapított és adományozott a Kör örökös és tiszteletbeli tagjainak neves táborát ők alkotják.
A Kör évente rendezvénysorozattal tiszteleg névadója a nagy írófejedelem Jókai Mór emléke előtt. Neves írók, költők, zeneművészek évfordulóiról irodalmi és zenei estek keretében emlékezünk meg. Ezen programok gyakori szereplője és közreműködője a tagok alkotta Irodalmi önképzők.
Kirándulásainkat az irodalmi és történelmi emlékek nyomán szervezzük meg. Kapcsolatban állunk más, a Jókai emlékeket ápoló civil szervezetekkel.
Szervezetünk fogad közérdekű önkéntest-, és Iskolai Közösségi szolgálatra diákokat egyaránt.

 
p1010236.jpg